Simple Tenses of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Simple Tenses of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - When the race was over, the sound of fireworks ... the stadium.

A - Storm

B - Stormed

C - Storms

D - Storming

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 2 - The guests would have left by the time the food ...

A - Arrive

B - Arrived

C - Arrives

D - Arriving

Answer : C

Explanation

The action may happen in the future, hence we will use the future tense.

Q 3 - My teacher ... recently about black holes and space-time continuum.

A - Explain

B - Explained

C - Explains

D - Explaining

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 4 - Waste paper is ... to pulp and then reused.

A - Converted

B - Convert

C - Converting

D - Converts

Answer : A

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 5 - We ... some tea in the evening foolishly, so we spend a sleepless night.

A - were taking, won't have to

B - took, didn't have to

C - will take, will have to

D - took, will have to

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 6 - It ... important to not people through your words.

A - is, hurt

B - was, will hurt

C - would be, is hurt

D - will be, were hurt

Answer : A

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 7 - When the doctor ... into the room the nurse ... him the medical report.

A - was coming, will hand

B - will come, was handing

C - is coming, will be handing

D - came, handed

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 8 - Make sure you ... the electricity before you ... the engine.

A - connect, start

B - are connecting, were starting

C - will connect, started

D - connect, start

Answer : D

Explanation

The action may happen in the future; hence we will use the future tense.

Q 9 - Jatin ... to the station even when all modes of transport were ...

A - ride, is stopping

B - rode, stopped

C - were riding, will stop

D - will ride, will stop

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 10 - The library ... the students to read books all day if they interested.

A - allows, are

B - allowed, will be

C - are allowing, were

D - will allow, would be

Answer : A

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

simple_tenses_of_verbs.htm
Advertisements