Verbal Ability - Prepositions Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Prepositions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The boss didnt punish him for coming late. He must be ____ his good books.

A - in

B - into

C - inside

D - onto

Answer : A

Explanation

in is used in place of belongs to.

Q 2 - The film Three Idiots was based ____ an engineers real life experiences.

A - about

B - at

C - on

D - in

Answer : C

Explanation

on is used as related to.

Q 3 - There is a bridge ____ the river if you want to cross it.

A - near

B - across

C - on

D - along

Answer : B

Explanation

across is used to mention something crossing the surface.

Q 4 - Julia came all the way ____ Russia to see her boyfriend.

A - from

B - since

C - before

D - in

Answer : A

Explanation

from is used to talk about the origin point of traveling.

Q 5 - _____ the time I reached the examination hall I was half an hour late.

A - On

B - In

C - While

D - By

Answer : D

Explanation

By is used as at the time.

Q 6 - The present generation has a thirst ____ success and a never give up attitude.

A - in

B - for

C - about

D - into

Answer : B

Explanation

for is used as to get.

Q 7 - I am very thankful ____ Mr. Sharma for having put in a few words for me which helped me to get this job.

A - for

B - with

C - of

D - to

Answer : D

Explanation

to is used here to address the person who is to be thanked.

Q 8 - The interviewer declared that he was unfit ____ the job as he was lacking ____ communication skills.

A - for, in

B - of, with

C - about, into

D - in, at

Answer : A

Explanation

for, in are used for eligibility and short of talent respectively.

Q 9 - When we get ready for dinner, I have to take my books ____ the table.

A - off

B - from

C - out

D - of

Answer : A

Explanation

off is used here to mean removing.

Q 10 - There is no doubt that Adam is very good ____ telling jokes.

A - at

B - over

C - of

D - with

Answer : A

Explanation

at is used here to highlight the skills.

verbal_ability_prepositions.htm
Advertisements