Verbal Ability - Conjunctions Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Conjunctions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Bob is very tall ... Bill is very short.

A - As if

B - While

C - Until

D - As long as

Answer : B

Explanation

While is used to talk of two actions happening at the same time.

Q 2 - You look ... you haven't eaten for a week.

A - Until

B - While

C - So that

D - As if

Answer : D

Explanation

As if is used to compare.

Q 3 - I met Rajesh yesterday... we went out to have some coffee.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : A

Explanation

And is used with sentences to add similar things or thoughts.

Q 4 - You should ... be worried ... be overconfident.

A - as long as

B - neither nor

C - nor

D - either

Answer : B

Explanation

Neither, nor is used to deny both the options.

Q 5 - Choose one of them, Mobile phone ... Laptop!

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : B

Explanation

Or is used to select one from two options.

Q 6 - Santi has tried to win the game ... she failed.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : D

Explanation

But is used to introduce contradictory thoughts.

Q 7 - Mother sweeps the yard ... Father cuts the tree.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : A

Explanation

And is used with sentences to add similar things or thoughts.

Q 8 - Choose one of the two; make a picture of kite ... a doll.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : B

Explanation

Or is used to select one from two options.

Q 10 - the sun is shining bright, then we can't go outside today.

A - if

B - Or

C - Yet

D - Go

Answer : A

Explanation

If, then is used to mention conditions.

verbal_ability_conjunctions.htm
Advertisements