Perfect Tense of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Tense of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She ... her all tests since last week even if she really hard.

A - has failed, has practiced

B - failed, practiced

C - failed, was practiced

D - has failed, practiced

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 2 - He ... how to handle computers.

A - Had learnt

B - Has learnt

C - Have learnt

D - Will have learnt

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 3 - I half the book tomorrow by this time.

A - Had read

B - Has read

C - Have read

D - Will have read

Answer : D

Explanation

The speaker assumes that the action will have happened at a future date by the same time, so it is future perfect.

Q 4 - I ... many students during their farewell by singing their favorite songs.

A - Had pleased

B - Has pleased

C - Have pleased

D - Will have pleased

Answer : C

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 5 - They ... a lot already. Ask them to come inside the house now.

A - Had played

B - Has played

C - Have played

D - Will have played

Answer : C

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 6 - Anna ... the cookies by the time we reach at her place.

A - Had baked

B - Has baked

C - Have baked

D - Will have baked

Answer : D

Explanation

The speaker assumes that the action will have happened at a future date by the same time, so it is future perfect.

Q 7 - The marathon runner ... for ten kilometers when he collapsed and fell.

A - Had run

B - Has run

C - Have run

D - Will have run

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Answer : C

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 9 - We all ... tried but haven't succeeded yet.

A - did

B - have been

C - were

D - have

Answer : D

Explanation

The action had started in the past but generates interest in the present.

Answer : C

Explanation

The action had started in the past but generates interest in the present.

perfect_tense_of_verbs.htm
Advertisements