Verbal Ability - Auxiliary Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Auxiliary Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - you realize your mistake?

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : A

Explanation

Do is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action in the present. Do is used by I, you, we, they and plural nouns, while Does is used by he, she, it and other singular nouns. For negative questions, not is used with do or does. The structure is Do/Does + noun/pronoun + verb.

Q 2 - How ... people reach the top of this mountain?

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : A

Explanation

Do/does is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action happening in the present. Do is used by I, you, we, they and plural nouns, while Does is used by he, she, it and other singular nouns. For negative questions, not is used with do or does. The structure is Do/Does + noun/pronoun + verb.

Q 3 - The teacher ... going to congratulate the students on their performance now.

A - was

B - is

C - am

D - are

Answer : B

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happened in the past time, we use was for I, he, she, it, and were for we, you, they and nouns respectively.

Q 4 - When ... we going to visit Grandpa?

A - is

B - was

C - are

D - were

Answer : C

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in the present time, we use am for I, are for we, you, they and is for he, she, it and nouns respectively.

Q 5 - We ... walking to our home now.

A - is

B - am

C - are

D - were

Answer : C

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in the present time, we use am for I, are for we, you, they and is for he, she, it and nouns respectively.

Q 6 - He/sent/not/the parcel yet.

A - Did

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : D

Explanation

Have/has are also used as auxiliary verbs when the main verb represents an action that ended in the past and there is discussion in the present on that action.

Q 7 - He/go to office by foot /not in rainy season.

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : B

Explanation

Do/Does is also used to deny the occurrence of any action in the present time. Do is used with I, we, you, they and plural nouns while Does is used with he, she, it and singular nouns. The structure is Noun/pronoun + Do/Does + not.

Q 8 - he/go/to sleep/already?

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : D

Explanation

Have/has are also used as auxiliary verbs when the main verb represents an action that ended in the past and there is discussion in the present on that action.

Q 9 - you/read/that book soon?

A - Did

B - Do

C - Does

D - Will

Answer : D

Explanation

Will is used as an auxiliary verb with the main verb if the action is supposed to happen in the future.

Q 10 - he/live/in London from now on?

A - Did

B - Will

C - Does

D - Has

Answer : B

Explanation

Will is used as an auxiliary verb with the main verb if the action is supposed to happen in the future.

verbal_ability_auxiliary_verbs.htm
Advertisements