Perfect Progressive of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Progressive of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Mauna Loa volcano in Hawaii ____ since 1900.

A - Has erupted

B - Has been erupting

C - Erupted

D - Have erupted

Answer : B

Explanation

The structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 2 - Jim ____ about changing careers for the last one year.

A - Thought

B - Has thought

C - Has been thinking

D - Have been seeing

Answer : C

Explanation

The structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 3 - I ____ here for 18 months without a break when you come to meet me.

A - will have worked

B - Will work

C - Will be working

D - will have been working

Answer : D

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Answer : D

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 5 - On our anniversary next year, we ____ for ten years. Don't you think we should get married?

A - Will have been dating

B - Will being dating

C - Will have dating

D - Will been dating

Answer : A

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 6 - I ____ for 12 hours when I reach my parents' home.

A - Will have drove

B - Will have been driven

C - Will have been driving

D - Will have driving

Answer : C

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 7 - Mike ____ a promotion for three years before he finally ____ one.

A - Had been requestinggot

B - Had been requestinghad gotten

C - Requestedhad gotten

Answer : A

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 8 - The detective finally ____ the crime that he ____ on for six months.

A - Was solvinghad been working

B - Had been solvingworked

C - Solvedhad been working

Answer : C

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 9 - My professor ____ that class with a lot of enthusiasm; however, after his illness, he seemed to lose a lot of energy.

A - Had been teach

B - Had been teaching

C - Had been taught

D - Has been teaching

Answer : B

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 10 - Before we met, Idris ____ working here for ten years.

A - Has been

B - Had been

C - Have been

D - Is been

Answer : B

Explanation

The action started in the past and continued for some time in the past.

perfect_progressive_of_verbs.htm
Advertisements