- Verbal Ability - Home
- Verbal Ability - Overview
- Verbal Ability
Verbal Ability - Adjectives Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Adjectives. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Answer : A
Explanation
As+ adjective + As structure is used to mention an equal level of the quality in the objects getting compared.
Q 2 - Tammy is ... than Ashish, even if Ashish is very muscular.
Answer : C
Explanation
Comparative degrees are used to compare one or more objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc. Many of them use the "er structure in comparison by adding either "er or "ier after the adjective. For example - nearer, cozier.
Q 3 - After repairing a heavily damaged semi-truck, Ashish was just as ... as Digby.
Answer : A
Explanation
As + adjective + As structure is used to mention an equal level of the quality in the objects getting compared.
Q 4 - Guerra is ... than Hugh because Guerra has a fiery temper.
Answer : C
Explanation
Comparative degrees are used to compare objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc. Many of them use the er structure in comparison by adding either er or ier after the adjective. For example - nearer, cozier.
Q 5 - Julian is chattier than Hugh, but July is the ... scout of all.
Answer : D
Explanation
Superlative degrees are used to state something or someone with the maximum amount of quality that is mentioned. If the quality is hungry, then superlative degree will be applied to that person who has the maximum hunger. He will be mentioned as the hungriest.
Q 6 - Tammy is the ... culinary chef since Ramsay.
Answer : C
Explanation
Superlative degrees are used to describe something or someone with the maximum amount of quality that is mentioned. If the quality is hungry, then superlative degree will be applied to that person who has the maximum hunger. He will be mentioned as the hungriest.
Q 7 - My sleepless nights became ... as the games approached.
Answer : B
Explanation
Comparative degrees are used to compare objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc.). Many of them use the er structure in comparison by adding either er or ier after the adjective. For example - nearer, cozier.
Q 8 - The roots of banyan tree had spread out ... forty meters in all directions by the time we came back to our ancestral house.
Answer : A
Explanation
As + adjective + As structure is used to mention an equal level of the quality in the objects getting compared.
Q 9 - She (a) quickly, (b) quick adjusted the lamp. She adapted (c) quick, (d) quickly to any situation.
Answer : B
Explanation
The word quickly is used to describe the actions adjusted, adapted. Hence, these are adverbs.
Q 10 - Whisper (a) softly, (b) soft. The music played (c) softly, (d) soft.
Answer : A
Explanation
The word softly is used to describe the actions talk, played.