Verbal Ability - Adverbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Adverbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - It has become his habit to ____ do his homework and then copies it from others.

A - always

B - seldom

C - Often

D - never

Answer : D

Explanation

Never is an adverb used to deny the occurrence of an action.

Q 2 - I believe in punctuality, so I go to work on time and ____ come home by 8.

A - always

B - sometimes

C - Never

D - Often

Answer : A

Explanation

Always is an adverb used to mention an action happening all the time.

Q 3 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Mahima dances ___.

A - Beautiful

B - Beautifuller

C - Beauty

D - Beautifully

Answer : D

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 4 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

He carried the crockery in a ___ manner.

A - Carefully

B - Carefuller

C - Careful

D - Carefullness

Answer : C

Explanation

The word here is being used as an adjective, as it is describing the noun.

Q 5 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Be ___ with this curry.

A - Careful

B - Carefully

C - Carefuller

D - More careful

Answer : A

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 6 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

We played ___ tonight.

A - Bad

B - Badder

C - Badly

D - Baddest

Answer : C

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 7 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

She was ___ to take the decision. She adapted ___ to any change.

A - Quickly, quickly

B - Quick, quick

C - Quick, quickly

D - Quickly, quick

Answer : C

Explanation

Both the words are adverbs but have different usages.

Q 8 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

It was a ___ decision. All of them acted ___ in the end.

A - Sensibly, sensibly

B - Sensible, sensible

C - Sensible, sensibly

D - Sensibly, sensible

Answer : C

Explanation

The first word is an adjective as it is describing a noun; the second word is an adverb as it is modifying the action.

Q 9 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Andrea knows the ___ story. She had memorized it ___.

A - Completely, complete

B - Complete, Complete

C - Completely, Completely

D - Complete, completely

Answer : D

Explanation

The first word is an adjective as it is describing a noun; the second word is an adverb as it is modifying the action.

verbal_ability_adverbs.htm
Advertisements