Verbal Ability Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - They ... ourselves a lot today.

A - Enjoy

B - Enjoyed

C - Enjoying

D - Enjoys

Answer : B

Explanation

This is an action that happened in the past so we will use the past form.

Q 2 - She ... his pen yesterday.

A - Loss

B - Loose

C - Losses

D - Lost

Answer : D

Explanation

This is an action that happened in the past so we will use the past form.

Q 3 - We our own vegetables always.

A - grow

B - grown

C - grewn

D - grew

Answer : A

Explanation

This is an action that is done regularly. Hence, we will use the present form.

Q 4 - What ... you praying for yesterday?

A - are

B - were

C - am

D - was

Answer : A

Explanation

This is an action that happened in the past so we will use the past form. You, they, we used were in past form. I, he, she, it use was.

Q 5 - That ... a lot of fun sliding down the slope! We all enjoyed it!

A - is

B - was

C - are

D - were

Answer : B

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happened in the past time, we use "was" for "I, he, she, it", and "were" for "we, you, they" and nouns respectively.

Q 6 - ... that a white leopard?

A - is

B - was

C - are

D - were

Answer : A

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in present time, we use "am" for "I", "are" for "we, you, they" and "is" for "he, she, it" and nouns respectively.

Q 7 - They ... playing in the sand.

A - is

B - am

C - are

D - were

Answer : C

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in present time, we use "am" for "I", "are" for "we, you, they" and "is" for "he, she, it" and nouns respectively.

Q 8 - The person to bake the best cake was ...

A - he

B - him

C - her

D - she

Answer : A

Explanation

When the pronouns in a sentence are doing the action, they will be mentioned in the subject form, i.e., "I, we, you, he, she, it, they".

Q 9 - I have for a long time now. I need a walk.

A - lied

B - lay

C - laid

D - lain

Answer : D

Explanation

"Lie" is used to mention the action of someone or something resting. It is mentioned as "lay" in past form and "lain" with "has, have, had". It is written as "lying" in "ing" form.

Q 10 - The ashes from the campfire had ... in the air.

A - raised

B - risen

C - rose

D - raise

Answer : B

Explanation

"Rise" is used to mention the action of someone or something lifting by its own. This is mentioned as "rose" in past form and "risen" with "have, has, had". It is mentioned as "rising" in "ing" form.

verbal_ability_verbs.htm
Advertisements