Progressive Verb Tenses Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Progressive Verb Tenses. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She ... the bamboo shoot now to see if there are any ants inside.

A - Blow into

B - Is blowing into

C - Was blowing into

D - Will be blowing into

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 2 - I ... now, so please be quiet.

A - Talk

B - Am talking

C - Was talking

D - Will be talking

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 3 - Heran at this time tomorrow.

A - Sleep

B - Is Sleeping

C - Was sleeping

D - Will be sleeping

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 4 - Jason ... to his teachers comments attentively. Dont disturb him.

A - Listen

B - Was listening

C - Is listening

D - Will be listening

Answer : C

Explanation

The action is happening in the present.

Q 5 - We on one anothers laps on our way here.

A - Were sitting

B - Are sitting

C - Are swimming

D -

Answer : A

Explanation

The action was happening in the past.

Q 6 - He to the game when I last saw him.

A - Was going

B - Were going

C - Is going

D - Will be going

Answer : A

Explanation

The action was happening in the past.

Q 7 - Becky ... when she got distracted by a bird.

A - Skate

B - Is skating

C - Was skating

D - Will be skating

Answer : C

Explanation

The action was happening in the past.

Q 8 - They ... plenty of cakes on Christmas this year.

A - Bake

B - Is baking

C - Was baking

D - Will be baking

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 9 - My cousin with the guests, but he is careful not to insult anyone.

A - Joke

B - Is joking

C - Was joking

D - Will be joking

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 10 - Brian ... the entire construction till the Chief engineer doesnt return.

A - Supervise

B - Is supervising

C - Was supervising

D - Will be supervising

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

progressive_verb_tenses.htm
Advertisements