Verbal Ability - Articles Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Articles. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Would you like to have glass of water?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

No definite noun has been named, so we do not use the, hence a.

Q 2 - He is aged guy.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : B

Explanation

Talks about a non-definite noun starting with a vowel sound, hence an.

Q 3 - Does anyone want a one-rupee note?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

The noun is non-specific and begins with a consonant sound, hence a.

Q 4 - Do you know way to fair?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks of a specific fair and way, hence the.

Q 5 - God made land, but man made town

A - a/the

B - a/a

C - the/the

D - no article

Answer : C

Explanation

No specific noun has been mentioned, but a single noun is used to describe a category is named, hence the.

Q 6 - He is blot to his profession.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

Doesn't mention any specific noun, hence a.

Q 7 - Please meet me here in ... hour.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : B

Explanation

Talks about a non-definite noun starting with a vowel sound, hence an.

Q 8 - Its boring here; would you like to watch...movie, or go someplace?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

Doesn't mention any specific film, hence a.

Q 9 - I am looking for MS Word document I had saved on my desktop.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks of a specific MS Word document, hence the.

Q 10 - Can anyone give me ... hand?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

Doesn't mention any specific noun, hence a. Giving a hand means helping someone.

verbal_ability_articles.htm
Advertisements