Wh-questions Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Wh-questions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ... is in the corridor?

A - Who

B - Why

C - When

D - Where

Answer : A

Explanation

Who is used for identification of person

Q 2 - ... color is your bike?

A - What

B - How

C - Where

D - Whose

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 3 - ... are you meeting your parents?

A - Who

B - What

C - When

D - Which

Answer : C

Explanation

When is used for identification of time

Q 4 - ... are you eating now?

A - Who

B - What

C - Which

D - Whom

Answer : B

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 5 - ... is this play about?

A - Who

B - Which

C - What

D - When

Answer : C

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 6 - ... wants more cheese?

A - What

B - What

C - Who

D - When

Answer : C

Explanation

Who is used for identification of person

Q 7 - ... color is the sky?

A - What

B - Who

C - Which

D - When

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 8 - ... is Nora reading?

A - What

B - When

C - Who

D - Whom

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 9 - ... did Mahima meet at the mall?

A - Whom

B - When

C - What

D - Which

Answer : A

Explanation

Whom is used for identification of object of the verb

Q 10 - ... do you plan to get married?

A - When

B - Where

C - What

D - Which

Answer : A

Explanation

When is used for identification of time

verbal_ability_wh_questions.htm
Advertisements