Alpha Numeric Sequence Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Alpha Numeric Sequence. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Find the next term in series 4M, 9K, 16I, 25G, ....?

A - 36J

B - 30J

C - 36E

D - 30F

Answer : C

Explanation

Square number increase with alphabet counting down so the answer will be 36E.

Q 2 - Find the next term in series Z5A, Y10B, X20C, ...?

A - V30D

B - W40D

C - V30E

D - W30E

Answer : B

Explanation

The answer will be W40D as number increases with alphabet.

Study the following arrangement carefully and answer the question that follow:

S K 6 Q 2 R * C F 8 E $ G 2 # 4 9 L N 3 U V 5 Y B 7 W 9

Q 3 - Which of the following letters, numbers, or symbols will be third to the left of fifth of left?

A - Q

B - S

C - 6

D - 2

Answer : C

Explanation

Fifth of left of third to the left the number is 6.

Analyze the below arrangement carefully and try to answer below question:

S L 1 R % 4 J E # 7 M T 2 I 9 B H 3 A $ 9 F Q 5 D G 6 U S P

Q 4 - Which of the following will be the fifth element to the right of eighth element from left end?

A - T

B - 5

C - Q

D - B

Answer : A

Explanation

Remember when right-left combination is there, adding the numbers (8 + 3 = 11),11th position from left end.

Study the following arrangement carefully and answer the question given below:

G Q W 3 & A 9 8 @ * V S ^ 4 H X P L M K 1 4 5 D

Q 5 - Complete the series. GQ3, &A8, @*S, ___

A - 145

B - XPL

C - ^4X

D - MK1

Answer : C

Explanation

^4x will come at the required place, hence, option C is correct.

In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

Q 6 - QKA, RLA, SMB, TNB, ?

A - UOC

B - HAL

C - HAK

D - JAI

Answer : A

Explanation

The first letter series is Q R S T U and the second letter series is K L M N O and the final letter series is A A B B C.

In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

Q 7 - E12S, F14S, G17S, _____, I26S

A - C23N

B - S52S

C - H21S

D - I44T

Answer : C

Explanation

The numbers are increasing in the fashion of +2 +3 +4. So option C is correct.

Study the following arrangement carefully and answer the question given below:

T 7 4 A G H K # 5 Q R % 2 3 D F * L M 6 B E 8 @ I $ P V 9

Q 8 - How many numbers are there which are immediately preceded and followed by symbol?

A - None

B - One

C - Two

D - Three

Answer : A

Explanation

There are no such numbers in the series.

Study the following arrangement carefully and answer the question given below:

1 8 Q W 3 8 Z 5 * 2 J @ U K 9 P I % R 4 $ M E 7 T # A 6 F

Q 9 - How many such letters are there in the above arrangement each of which is not immediately preceded by a symbol?

A - Five

B - Six

C - Seven

D - Eight

E - None of these

Answer : E

Explanation

8Q,QW,8Z,2J,9P,7T,6F,QW,UK,ME,PI,

Hence there are nine letters in the given arrangement.

Study the following arrangement carefully and answer the question given below:

$ S A P T # * 5 E 8 Z 7 U + 1 $ 3 @ V R ? L M I

Q 10 - How many such symbols are there in the above series each of which is immediately followed by a number.

A - Three

B - One

C - None

D - More than three

Answer : A

Explanation

*5, +1, $3

reasoning_alpha_numeric_sequence.htm
Advertisements