- Reasoning - Home
- Reasoning - Overview
- Reasoning
Data Sufficiency Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Data Sufficiency. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 1 - In a certain coding system, 526 equals like white one. What is the coding for one in that system?
I. 325 equals and this thing.
II. 436 equals stand at one.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : B
Explanation
Statement II individually is adequate to answer the question because by comparing the question and the point II, we can get the coding for one. Hence option B is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 2 - In a national library, 20% of the books are added every year. What was the number of books that the library had in 2011?
I. During 2013, the library had 80000 books.
II. During 2012, 2500 books were added.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : C
Explanation
Both I and II individually are adequate to answer the question. Hence option C is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 3 - What is coding for under?
I. Under cover agent is coding as ra ja ma
II. Under the bed is coding as re ja gt
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : E
Explanation
By comparing both we can get that under is coding as ja.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 4 - How is S related to R?
I. S is mother of P.
II. P is husband of R.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : E
Explanation
Both are required and after matching we can deduce that S is mother-in-law of R.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 5 - How SURFACE will be coded? Find out from the points given below.
I. If MANKIND is coding as KINDMAN.
II. If RUBBISH is coding as BISHRUB.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : C
Explanation
Either I or II are adequate to answer the question. SURFACE will be coding as FACESUR.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 6 - When is Sheilas birthday?
I. Raghav remembers that Sheilas birthday falls between 12th to 15th July.
II. Ravindra remembers that Sheilas birthday falls on 14th July.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : B
Explanation
From point II individually, we can conclude that Sheilas birthday falls on 14th July. Hence option B is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 7 - 70. How many friends does Mitali have?
I. Tarun and Varun are friends of Dibya.
II. Dibya is the best friend of Kamini.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : D
Explanation
Both the points are not adequate to answer the question. Hence option D is correct.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 8 - In which year Dhoni made international debut?
I. Dhoni made his debut, when Sachin made the highest run in his test innings.
II. Dhoni made his international debut one year after the world cup in South Africa.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : B
Explanation
Option B individually is adequate to answer the question i.e. in 2003. Hence option B is the correct option.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 9 - How COUNTRY will be coded? Find out from the points given below.
I. If SAPLING is coded as GNILAPS.
II. If QUETZAL is coding as LAZTUEQ.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : C
Explanation
Either I or II are adequate to answer the question. COUNTRY will be coding as YRTNOUC.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 10 - Among M, N, O and P who is burdensome?
I. M is burdensome than P.
II. N is burdensome than O.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : D
Explanation
Both the options are not adequate to answer the question.