Logical Sequence of Words Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Logical Sequence of Words. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - 1. Fire 2. Gun 3. Load 4. Bullet

Options :

A - 2, 4, 3, 1

B - 4, 3, 2, 1

C - 4, 1, 2, 3

D - 4, 3, 1, 2

Answer : A

Explanation

First, in gun, we have to load bullet then fire.

Q 2 - 1. Subtraction 2. Bracket 3. Multiplication 4. Addition 5. Division

Options :

A - 5, 3, 4, 2, 1

B - 2, 5, 3, 4, 1

C - 1, 2, 3, 4, 5

D - 5, 1, 2, 3, 4

Answer : B

Explanation

The sequence is:

Bracket- division- multiplication- addition- subtraction

Q 3 - 1. Examination 2. Advertisement 3. Qualification 4. Newspaper 5. Application

Options :

A - 4, 2, 3, 5, 1

B - 4, 2, 1, 5, 3

C - 1, 3, 2, 4, 5

D - 5, 3, 4, 2, 1

Answer : A

Explanation

First on newspaper we can see the advertisement of the company then we can see the qualification and then we can apply for the examination. Hence, option A is correct.

Q 4 - 1. Car 2. Refinery 3. Petroleum 4. Petrol

Options :

A - 3, 2, 4, 1

B - 3, 1, 2, 4

C - 1, 3 ,2, 4

D - 1, 3, 4, 2

Answer : A

Explanation

First petroleum is put into refinery then petrol is taken out and finally it is used in car.

Q 5 - 1. Integration 2. Continuity 3. Limit 4. Derivation

Options :

A - 1, 4, 2, 3

B - 2, 1, 3, 4

C - 4, 2, 3, 1

D - 3, 2, 4, 1

Answer : D

Explanation

First a student will learn limit then continuity then derivation and finally integration.

Q 6 - 1. Picture 2. Idea 3. Drawing 4. Colour 5. Paper

Options :

A - 1, 2 ,5 ,4, 3

B - 4, 5 ,3, 2, 1

C - 5, 4, 2 ,3, 1

D - 2, 5, 4, 3, 1

Answer : D

Explanation

The correct sequence is

Idea- paper- colour- drawing-picture

Q 7 - 1. Plug 2. Charger 3. Pin 4. Mobile 5. Charging

Options :

A - 3, 2, 1, 4, 5

B - 1, 2, 3, 4, 5

C - 5, 1, 2, 4, 3

D - 4, 1, 2, 3, 5

Answer : B

Explanation

The correct sequence is

Plug- charger- pin- mobile- charging

Q 8 - 1. Smug 2. Smoke 3. Fog 4. Industry

Options :

A - 3, 2, 1, 4

B - 4, 2, 3, 1

C - 2, 1, 3, 4

D - 4, 1, 2, 3

Answer : B

Explanation

From industry, smoke comes out which mixes with fog and creates smug.

Q 9 - 1. Cheese 2. Sauce 3. Flour 4. Dough 5. Pizza

Options :

A - 5, 1, 2, 3, 4

B - 2, 1, 3, 4, 5

C - 4, 3, 2, 1, 5

D - 3, 4, 2, 1, 5

Answer : D

Explanation

First we will take flour then make a dough and then we will add some sauce and after sauce we will add cheese finally a pizza is ready to go to oven.

Q 10 - 1. Reservoir 2. Pipe 3. Roof 4. Rain

Options :

A - 2, 1, 3, 4

B - 2, 1, 4, 3

C - 4, 3, 2, 1

D - 1, 3, 2, 4

Answer : C

Explanation

The sequence is:

Rain- roof- pipe- reservoir

reasoning_logical_sequence_of_words.htm
Advertisements