Calendar Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Calendar. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Today is Sunday, what will be the day after 53 days?

A - Thursday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : A

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Sunday after 49 days because 7 × 7 = 49. After 4 days, the day will be Thursday.

Q 2 - How many days are there in between 12th March and 30th June including both the days?

A - 110

B - 108

C - 117

D - 111

Answer : D

Explanation

Here both dates are included so in march total 20 days, April has 30 days, May has 31 days and June has 30 days so total 111 days. Hence, option D is correct.

Q 3 - Today is Saturday, what will be the day after 44 days?

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : A

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Saturday after 42 days because 6 × 7 = 42. Two days after it will be Monday.

Q 4 - Today is Tuesday on which a general meeting of VGR foundation is held. When will be the next meeting if it is scheduled to be after 60 days?

A - Saturday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : A

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Tuesday after 56 days because 8 × 7 = 56. After 4 days the day will be Saturday. So on Saturday next meeting will be held.

Q 5 - Find the day of the week on 12th September 1953.

A - Friday

B - Saturday

C - Monday

D - Thursday

Answer : B

Explanation

12th sep 1953 has 1952 years, 8 months and 12 days. Now 1600 years have no odd days and 300 years have 1 odd day. 52 years contain 13 leap years and 39 ordinary years. So total number of odd days can be calculated as follows:

(13 × 366 + 39 × 365) days

= 18993 days = 18993 / 7 = 2713 weeks and 2 odd days. It means 52 years contain 2 odd days.

8 months and 12 days = 255 days = 36 weeks + 3 odd days. So 1 + 2 + 3 = 6. So 6 odd days means that day is Saturday. Hence option B is correct.

Q 6 - How many days are there in between the dates 22nd March and 30th April?

A - 40

B - 50

C - 60

D - 38

Answer : D

Explanation

Here both the given dates are not inclusive. So we will take 9 days from March and 29 days from April. So total 38 days are there.

Q 7 - Find the day of the week on 7th May 2000.

A - Friday

B - Sunday

C - Monday

D - Thursday

Answer : B

Explanation

By calculating the number of odd days from years, months and days, we can say that 7th May 2000 was on Sunday.

Q 8 - Today is St. Josephs annual function which is Monday, St. Xaviers annual function will be after 22 days. On what day it will be celebrated?

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : B

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Monday after 21 days because 3 × 7 = 21. After one day the day will be on Tuesday on which St. Xaviers annual function will be observed.

Q 9 - How many days are there in between 3rd May to 15th June including both the days?

A - 19

B - 45

C - 44

D - 76

Answer : C

Explanation

Here both dates are included so 29 + 15 = 44 days. Hence option C is correct.

Q 10 - We watched film in our college on Saturday. The next film will be after 32 days. On which day next film will be projected?

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : D

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Saturday after 28 days because 4 × 7 = 28. After 4 days it will be Wednesday.

reasoning_calendar.htm
Advertisements