Logical Venn Diagrams Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Logical Venn Diagrams. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 1 - Pupils, boys, day

Options :

A - Option D

B - Option E

C - Option A

D - Option B

Answer : A

Explanation

Some pupils may be boys but the word day has no relation with any of them.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 2 - Mens apparel, watch, digital watch

Options :

A - Option E

B - Option G

C - Option A

D - Option D

Answer : C

Explanation

Digital watch is a category of watch and which is again a subset of mens apparel.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 3 - Liquid, water, rice

Options :

A - Option A

B - Option F

C - Option I

D - Option G

Answer : D

Explanation

Water is a subset of liquid but rice is no way connected to these two words.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 4 - Students, good students, boys

Options :

A - Option E

B - Option D

C - Option H

D - Option C

Answer : D

Explanation

Good student is a sub category of students and some good students may or may not be boys.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 5 - Daughter, daughter-in-law, brother

Options :

A - Option D

B - Option E

C - Option A

D - Option B

Answer : A

Explanation

Some daughters may be daughter in law but in no case they can be brothers.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 6 - Film, regional, odiya

Options :

A - Option E

B - Option D

C - Option H

D - Option C

Answer : D

Explanation

Some regional films may be of odiya language.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 7 - Solar system, mobile, wood

Options :

A - Option B

B - Option E

C - Option A

D - Option F

Answer : B

Explanation

There is no inter link between these three items.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 8 - People, smart, cute

Options :

A - Option A

B - Option E

C - Option I

D - Option F

Answer : C

Explanation

Some people are smart and cute.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 9 - Electrical Item, iron, house

Options :

A - Option A

B - Option F

C - Option I

D - Option G

Answer : D

Explanation

Iron is a part of electrical appliance but the word home is no way connected to both these.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 10 - Daughter, mother, sister

Options :

A - Option F

B - Option H

C - Option A

D - Option D

Answer : A

Explanation

A girl can be all of the 3 mentioned above.

reasoning_logical_venn_diagrams.htm
Advertisements