Time Sequence Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Time Sequence. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - How many days are there in between the dates 21st April 2014 and 11th June of the same year?

Options :

A - 40

B - 50

C - 60

D - 70

Answer : B

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. April has 30 days so 9 days remain in April. May has 31 days and 10 days of June. So total 50 days are there.

Q 2 - Rajjos birthday falls on 7th of October and Rupas birthday falls on 29th of the same month. If Rupas birthday will fall on Saturday then on which day is Rajjos birthday?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Friday

Answer : D

Explanation

Saturday will fall on 29th, 22th, 15th, and 8th of the month. So, 7th of the month will come on Friday.

Q 3 - If the day before yesterday was Wednesday, then find out the day after tomorrow?

Options :

A - Tuesday

B - Sunday

C - Thursday

D - Friday

Answer : B

Explanation

We can calculate that today is Friday hence the day after tomorrow will be Sunday.

Q 4 - Today on Tuesday Japans FM reached India for a bilateral talk and Indias FM will go to Japan after 45 days. On which day will Indias FM go to Japan?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Friday

D - Wednesday

Answer : C

Explanation

As we know that every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Tuesday after 42 days. Because 6 × 7 = 42. After three more days means on 45th day the day will be Friday.

Q 5 - How many days are there in between the dates 13th Jan and 8th March of 2012?

Options :

A - 54

B - 20

C - 66

D - 25

Answer : A

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. In Jan 18 days, Feb 29 days due to leap year and in March 7 days so total is 54 days.

Q 6 - How many days are there in between the dates 31st March and 14th April?

Options :

A - 13

B - 14

C - 12

D - 11

Answer : A

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. Only option A is possible.

Q 7 - If the first day of a month is Friday, then which is the 1st day after the 28th day of that month?

Options :

A - Tuesday

B - Wednesday

C - Thursday

D - Friday

Answer : D

Explanation

Only option D is correct, it will be Friday.

Q 8 - If the 25th July of 2016 is Monday, then what was the day on 21st August of that year?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Sunday

Answer : D

Explanation

Sunday is the required answer according to the question.

Q 9 - If 5th August falls on Monday, then what will be the day on 10th October of that year?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Thursday

Answer : D

Explanation

Difference of days between the dates is 66. We know that each day returns after 7 days hence it will be Monday after 63 days so after 3 days it will be Thursday.

Q 10 - How many days are there in between 11th March and 5th May including both the days?

Options :

A - 59

B - 50

C - 55

D - 11

Answer : C

Explanation

Both dates are included so march has 20 days, April 30 days and May has 5 days, so total = 55 days.

reasoning_time_sequence.htm
Advertisements