Missing Characters Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Missing Characters. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Missing Character Quiz 1

Options :

A - 10

B - 11

C - 12

D - 13

Answer : B

Explanation

The numbers are consecutive odd numbers changing in clockwise manner.

Answer : B

Explanation

The numbers in the triangle are obtain as, $\frac{12+14}{2} + 2 = 15$ and $\frac{12+14}{2} 2 = 11$, similarly $\frac{4+10}{2} + 2 = 9$ and $\frac{4+10}{2} 2 = 5$, therefore only 5 is in the option which will follow the sequence as other numbers. Hence missing number is 5.

Q 3 - Missing Character Quiz 23

Options :

A - 55

B - 56

C - 59

D - 60

Answer : B

Explanation

In the figure, various numbers are related to each other as $5 + \frac{10}{2} = 10, 8+ \frac{24}{2} =20$, similarly from option (c) it is clear that $12+ \frac{56}{2} = 40$.

Q 4 - Missing Character Quiz 35

Options :

A - 10

B - 100

C - 12

D - 01

Answer : D

Explanation

We have 23 - 6 - 8 = 9, 13 - 2 - 7 = 4. Similarly 15 - 1 - 4 = 10. Hence missing number is 01.

Q 5 - Missing Character Quiz 47

Options :

A - 85

B - 98

C - 89

D - 43

Answer : C

Explanation

The number at the centre is obtained as,(1+2)(4+0)= 34 = 43 and (4+2)(2+3) = 65 = 56, similarly (5+4)(2+6) = 98 = 89. Hence missing number is 89.

Q 6 - Missing Character Quiz 57

Options :

A - 566

B - 590

C - 615

D - 596

Answer : D

Explanation

We have (4-3) (3+1) (3) = 143 and (2-1) (2+1) (2) = 132, similarly (6-1) (6+3) (6) = 596

Q 7 - Missing Character Quiz 64

Options :

A - 9

B - 3

C - 6

D - 12

Answer : C

Explanation

It clear that 2! = 2 and 4! = 24 similarly 3! = 6.

Q 8 - Missing Character Quiz 77

Options :

A - 70

B - 68

C - 50

D - 61

Answer : d

Explanation

The second number is changing by difference of its digits in the first box. The digits of the number in the first box are added and sum is in the third box. From top to bottom it doubling itself then next number is the difference of digits. Hence from given options it can be seen that 61 is the missing number.

Q 9 - Missing Character Quiz 84

Options :

A - 10

B - 13

C - 15

D - 12

Answer : A

Explanation

In the 1st column (11-5) × 2 = 12 therefore it is clear that missing number is, (8-3) × 2 = 10.

Q 10 - Missing Character Quiz 91

Options :

A - 8

B - 6

C - 4

D - 12

Answer :A

Explanation

The numbers are changing alternatively from right to left and left to right in each row. in the first row numbers added are consecutive odd numbers between which one zero is added after 1st odd number while in second row it is even numbers and there also a zero is added after 1st even number, therefore it is clear that 8 is missing number.

reasoning_missing_characters.htm
Advertisements