Artificial Language Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Artificial Language. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If Crenchfos means wild thing

Crencfqulo means wild boar

Haakhfos means rude thing

Q 1 - Which word means wild?

A - Crenc

B - Duke

C - Kdjhd

D - Haak

Answer : A

Explanation

From first and second sentences, we can get the meaning of wild.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If gesunbay means ocean river

Baystun means river pond

Stunclee means pond storm

Reetgesun means huge ocean

Q 2 - Which word means storm?

A - Bay

B - Gesun

C - Stun

D - Clee

Answer : D

Explanation

By comparing second and third sentences, we can get the answer.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If rxztuver means big cat

Sleegeen means lion eat

Peetuver means raging cat

Sleepeet means lion raging

Q 3 - Which word means eat?

A - Uver

B - Rxzt

C - Geen

D - Peet

Answer : C

Explanation

By comparing second and fourth sentences, we can get the answer.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If astonbar means august month

Barstul means month winter

Rigaston means boston august

Stulaston means winter august

Q 4 - Which word means winter month?

A - Rig

B - Stulbar

C - Bar

D - Astonbar

Answer : B

Explanation

comparing first, second, and third sentences, we can get the answer.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If clusplen means blood circle

Plenmush means circle round

Resinade means bone flesh

Nadeplen means flesh circle

Q 5 - Which word means round?

A - Nade

B - Resi

C - Mush

D - Plen

Answer : C

Explanation

By comparing first and second sentences, we can get the answer.

In a certain code language some sentences are written.

Na ptch kl = need for insurance index

Kl sazopt = insurance index in india

Chzopt me= india need insurance parameter

Q 6 - What is code for me?

A - Need

B - India

C - Insurance

D - Parameter

Answer : D

Explanation

After getting the code for chzo and pt, we can get the code for me.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If retsetarm means your original

Retsetfrgh means your trousers

Frghbunty means trousers across

Armstrow means original video

Q 7 - Which word may represent the meaning of deleted video?

A - Bartstrow

B - Buntyarm

C - Retsettruk

D - Dersstrow

Answer : A

Explanation

Option A is the probable answer because others are either assigned or unable to represent the meaning of the words mentioned in the question.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If rxztuver means big cat

Sleegeen means lion eat

Peetuver means raging cat

Sleepeet means lion raging

Q 8 - Which word may represent the meaning of eat pizza?

A - Ruzeuver

B - Sleerxzt

C - Sleeuver

D - Geentres

Answer : D

Explanation

Option D is the probable answer because others are either assigned or unable to represent the meaning of the words mentioned in the question.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If astonbar means august month

Barstul means month winter

Rigaston means boston august

Stulaston means winter august

Q 9 - Which word may represent the meaning of free august?

A - Barstul

B - Rigbar

C - Stulaston

D - Regaston

Answer : D

Explanation

Option D is the probable answer because others are either assigned or unable to represent the meaning of the words mentioned in the question.

Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If fenplac means filmy holiday

Placston means holiday beach

Stonrum means beach perform

Rumfen means perform filmy

Q 10 - Which word may represent the meaning of filmy song?

A - blutplac

B - stonrum

C - rumfen

D - fendunce

Answer : D

Explanation

Option D is the probable answer because others are either assigned or unable to represent the meaning of the words mentioned in the question.

reasoning_artificial_language.htm
Advertisements